Potpisan Kolektivni ugovor u JKP „Vodovod i kanalizacija“ Požarevac

Na inicijativu sindikata NEZAVISNOST, nakon višemesečnih pregovora, 14. avgusta je potpisan Kolektivni ugovor kod poslodavca JKP „Vodovod i kanalizacija“ Požarevac. Kolektivni ugovor je u ime Osnivača potpisao zamenik gradonačelnika Grada Požarevca Saša Pavlović, u ime poslodavca direktor Aleksandar Dimitrijević, u ime sindikata NEZAVISNOST glavni poverenik Jugoslav Ćarapić, a u ime  Samostalnog sindikata predsednik Samostalnog sindikata u JKP „Vodovod i kanalizacija“ Požarevac  Ljubomir Stević. Potpisivanju su prisustvovali predsednik i izvršna sekretarka GS JSKD NEZAVISNOST.

 

Potpisivanje ovog Kolektivnog ugovora je od velikog značaja za zaposlene, s obzirom da od svih javnih komun1alnih preduzeća u Požarevcu, jedino JKP „Vodovod i kanalizacija“ nije imao potpisan Kolektivni ugovor. Upornost i posvećenost sindikalnih organizacija u JKP „Vodovod i kanalizacija“, saradnja sa poslodavcem i odgovornost Osnivača imaju  za rezultat da sada sva javna komunalna preduzeća u Požarevcu imaju kolektivne ugovore.  GS JSKD NEZAVISNOST je aktivno učestvovao u procesu pregovaranja sa osnivačem.

Socijalni dijalog Osnivača, Grada Požarevca, sa Sindikatima u komunalnim preduzećima  je kontinuran, efkasan i unapređuje se, a u prilog tome  činjenica  da  su  2015. i 2018. godine potpisani Poseban kolektivni ugovor za javna komunalna preduzeća Grada Požarevca, koji predstavljaju osnov za kolektivne ugovore u komunalnim preduzećima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *