ПОЖАРЕВАЦ: Даљинско грејање за још 300 домова

 

Градоначелник Пожаревца, Бане Спасовић, заједно са сарадницима обишао је локације на којима се уводи топлификациона мрежа у месним заједницама Бусије, Бурјан и Сопот.

У месној заједници Бурјан топлификација се уводи у улице: Моравска, Петровачка, Церска, Борска и Милана Ракића. Вредност радова је 59,5 милиона динара.

У МЗ Сопот топловодни прикључци су пројектовани за све катастарске парцеле омеђене улицама Војске Југославије – парна страна, Милоша Обилића – парна страна, Жикице Јовановића Шпанца – цела, Ђуре Јакшића – цела, Петра Кочића од Ђуре Јакшића до Милоша Обилића, Иве Андрића – цела, Боже Димитријевића – непарна 63-75, Радмиле Трифуновић – цела и Скојевска. Укупна предрачунска вредност радова је 56 милиона динара.

У МЗ Бусије топловодни прикључци су пројектовани за све катастарске парцеле омеђене улицама Иве Маринковића 2 и 14, 27. Април 1-19, Кучевачка 1-51 и 2-26, Жагубичка 1-3А, 37-49 и 2-20, Зајечарска 1-23 и 2-26 и Црнотравска 2-14. Укупна предрачунска вредност радова је 56,7 милиона динара.

На овим локацијама увешће се топлификација за 300 домаћинстава, укупна вредност радова је преко 170 милиона динара, а постављено је 8 километара цеви.

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је овом приликом истакао значај ових инвестиција за све грађане, посебно житеље ове три месне заједнице: увођењем даљинског грејања гаси се 300 димњака, што је веома битно са аспекта екологије, а овим грађанима ће се омогућити најјефтинији вид грејања који је већ доступан великом броју домаћинстава у граду.

ИЗВОР: pozarevac.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *