ПОЖАРЕВАЦ: ДИРЕКТОРИ “ПОДНЕЛИ РАПОРТ” ГРАЂАНИМА

На данашњој конференцији за медије, коју је сазвао градоначелник Пожаревца Бане Спасовић, директори пожаревачких јавних предузећа јавности су презентовали извештаје о раду у прошлој години и програме рада за 2018.

У уводној речи, градоначелник Бане Спасовић је оценио да је Град одрадио велике пројекте, који су реализовани у доброј сарадњи са јавним предузећима, те да је успостављена добра координација и рад свих ЈП. Похвалио је директоре ЈП који су својим доприносом унапредили рад предузећа којима руковод, додајући да је свако предузеће битно, нема малих и великих. Планови су амбициозни и изискују напоран рад, – поручио је градоначелник.

Слободан Јовић, директор ЈКП „Комуналне службе“, рекао је на овој конференцији да му је драго што је уведена новина да се сви директори заједно обрате и да представе своје планове као јединствен тим, што и јесу. Он је још додао да је ово ЈП имало тешку прошлу годину, морали су да смање број радника за 33, али да је, захваљујући заједничком напору свих запослених, прошла година успешно завршена. Улагање у комунално су никад већа: Град је, преко Буџетског фонда за заштиту животне средине, издвојио 84 милиона динара за 2 цистерне за воду, једно специјално возило за прање контејнера, смећар од 18 кубика и 2 чистилице. Набављено је и 300 нових контејнера за Пожаревац и Костолац. Јовић је још напоменуо да ће “Комуналне службе” за осавремењавање рада и обнову механизације уложити и 35 милиона сопствених средстава.

Директор ЈП „Топлификација“, Дејан Дачић, саопштио је да је од јуна 2015. године до данас у топлификациони систем уложено 957 милиона динара. О тога, у овој години је издвојено 330 милиона динара. Ширење топлификационе мреже ће се наставити у МЗ Горња мала, Сопот, Бурјан и Чачалица. Прошле године је прикључено 1.000 нових корисника на мрежу,  а омогућено је за још 2.000 корисника да се прикључе на топлификацију. Дачић је оценио да је ова грејна сезона најстабилнија у претходних неколико година.

Директорка ЈП „Паркинг сервис“, Марија Паповић, најавила је повећање броја паркинг места у овој години, и саопштила да је у плану изградња монтажне гараже код хотела Дунав. Паповићева је још додала да ће за месец дана стићи још један “паук”.

Владимир Стојимировић, в.д. директора ЈКП „Водовод и канализација“, осенио је да је прошла година била тешка због рационализације запослених, смањили су број радника са 243 на 165. Захвалио се Градској управи и Надзорном одбору на доприносу што безболнијој рационализацији броја упослених. У 2018. години, приоритети су детекција и смањење губитака на водоводној мрежи и стављање у функцију постројења реверсне осмозе. Након замене 15 километара азбестних цеви у претходном периоду, у овој години најавио је наставак тог посла и замену још 5 километара цеви.

Мирко Стојановић, директор ЈП „Љубичево“, навео је да је, захваљујући подршци локалне самоуправе, решен проблем дуговања овог ЈП и да нема више судских извршења и проблема са животињама. Као један од успеха у претходном периоду, навео је оспособлавање мањежа после 25 година, додајући да је  сређена трофејна сала, направљен авантура парк и теретана на отвореном. у обнову инфраструктуре уложено је 8,5 милиона динара, а биће обновљена и механизација, након 35 година. У пројекат обнове Љубичева, Влада Републике Србије и Град Пожаревац уложиће 70 милиона динара.

Извор: pozarevac.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *