ПОЖАРЕВАЦ ДОБИО НОВИ ТУРИСТИЧКИ ИНФОРМАТИВНИ ЦЕНТАР

 

Марија Лабовић, директор Туристичке организације Србије, данас је, заједно са Бојаном Илићем, председником Скупштине Града Пожаревца, свечано отворила нови пословни простор Туристичког информативног центра у строгом центру Пожаревца, у Улици Табачка чаршија 1.

Свечани тренутак

Овом догађају присуствовали су начелник Браничевског управног округа, заменик и помоћник градоначелника, чланови Градског већа, директори установа и предузећа и бројне друге званице.

– Посебно ми је драго што овај Туристички информативни центар отварамо у години када су Град Пожаревац и манифестација „Љубичевске коњичке игре“ добили награду Туристички цвет, као потврду изузетног рада и успеха у туризму овог града. Мислим да ће овај информативни центар помоћи значајно бољој информисаности туриста о понуди не само Пожаревца, већ и многобројних локалитета у околини. Надам се да ћемо у наредном периоду имати још већи броју туриста који ће овде доћи, информисати се и квалитетно и садржајно провести време у Пожаревцу и овом делу Србије, – поручила је Марија Лабовић.

Бојан Илић, председник Скупштине Града Пожаревца, истакао је да, поред информативних садржаја, у новом простору туристе очекује и богата понуда сувенира са карактеристичним обележјима туристичких садржаја, манифестација и дестинација Пожаревца и околних места источне Србије:

– Туризам је један од значајних праваца дугорочне стратегије развоја Града Пожаревца, а овај Информативни центар, у корак са савременом технологијом, понудиће туристима новије генерације могућност да путем интернет апликација или Гугл мапа да добију комплетну туристичку понуду овог краја. Туристички цвет је и част и обавњеза да интензивно радимо на даљем унапређењу наше туристичке понуде. Поред „Љубичевских коњичких игара“, развијаћемо и остале капацитете Пожаревца, као што су паркови, галерије и музеји, Чачалица, Виминацијум, средњевековни манастири…

Симбол Пожаревца – поклон за директорку ТО Србије
Василије Балдић

 

– Захваљујући снажној подршци Града Пожаревца коју ужива туристичка организација, добили смо овај репрезентативни објекат који ће нам омогућити још снажнији и садржајнији наступ на туристичкој мапи Србије. Награда туристички цвет је потврда да смо манифестацији „Љубичевске коњичкње игре“ успели да повратимо „стари сјај“, да буде у рангу престижних манифестација, одмах после Гуче и Екзита. Мотивисани наградама, али и потенцијалима и жељом коју имамо, дићи ћемо на још виши ниво и све остале садржаје наше туристичке понуде, – рекао је Василије Балдић, заменик директора Туристичке организације Града Пожаревца.

 

Запослени у Туристичкој организацији Пожаревац
Демонстриран и краснопис из времена Књаза

Д. М.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *