ПОЖАРЕВАЦ: КОНФЕРЕНЦИЈА ГРАДСКОГ ОДБОРА СНС

                Бане Спасовић

Бане Спасовић, председник Градског одбора СНС Пожаревац, на данашњој страначкој конференцији истакао је инвестиције које је финансирала Република Србија и добру сарадњу Града и државе.

Једна од најважнијих инвестиција „Електропривреде Србије“, не само у Пожаревцу, већ у целој Републици, јесте изградња трећег блока у ТЕ „Костолац Б“, снаге 350 мегавата. Вредност ове инвестиције је око 800 милиона долара. Изграђена је и лука „Костолац“ у чију изградњу је уложено 15, 86 милиона долара.

Спасовић је навео и да је гасификација Пожаревца у току, а до сада  је уложено више од 12,5 милиона евра.

„Инфраструктура железнице Србије“ реконструисала је пругу Пожаревац – Мајданпек, која је коштала 12 милијарди динара.

ЈП „Путеви Србије“ ради на брзој саобраћајници од ауто-пута код скретања за Пожаревац до Великог Градишта и Голупца, као и обилазницу Забела – Костолац за коју је Град обезбедио пројектну документацију. Спасовић је рекао да се ускоро очекује завршетак комплетне деонице.

Министарство правде је изградило зграду Прекршајног суда. Град је обезбедио 6 ари плаца. Вредност радова износила је 55 милиона динара.

Канцеларија за јавна улагања уложила је у реконструкцију ОШ „Моше Пијаде“ у Костолцу 100 милиона, потом у ОШ „Вук Караџић“, издвојено одељење у Забели, 30 милиона динара.  Реконструкција ОШ „Доситеј Обрадовић“ и Дома здравља је у фази израде пројекта.

У реконструкцију трибина на Хиподрому Министарство трговине, туризма и телекомуникација уложило је 12 милиона динара, у ергелу „Љубичево“ уложено је 70 милиона динара, 40 милиона динара су средства Републике, а 30 милиона улаже Град.

У две фазе реконструкције зграде „Начелство“ уложено 140 милиона динара, истакао је Спасовић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *