ПОЖАРЕВАЦ: КРЕЋУ КРУПНЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић са сарадницима обишао је радове у улици Хајдук Вељковој чија је вредност 65 милиона динара дужине 1324 метра, а радиће се замена азбестних водоводних цеви у вредности од 16,5 милиона динара тако да ће се на том месту укупно уложити 81,5 милиона динара.

 

Он је најавио и радове који крећу од сутра у улици Јована Шербановића вредности 32 милиона динара, те да ће се  на овим локацијама укупно уложити око милион евра.

Градоначелник је поручио да ће се до 2020. године уредити све виталне саобраћајнице у граду, као што је и обећано у предизборној кампањи. Најавио je да ће се око 20. маја одржати седница локалног парламента, на којој ће централна тачка бити ребаланс буџета.

Новим ребалансом, градски буџет би требало да износи преко 6 милијарди динара, од чега ће око 3 милијарде бити уложено у инвестиције.

Ребалансом се буџет увећава за 800 милиона динара, а од те суме 600 милиона је за инвестиције.

Неке од највећих инвестиција биће за нову зграду болнице, која се реконструише преко ИПА фондова, 42 милиона динара,  (укупна вредност тог пројекта износиће око 10 милиона евра) , трафо станица у шећерани 25 милиона динара, улица Ђуре Ђаковића 24 милиона динара, Ергела Љубичево 27 милиона динара.  За школе је издвојено 40 милиона динара, за вртиће 32 милиона, за опрему Дома здравља преко 26 милиона динара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *