Пожаревац на Сајму туризма

Данас је отворен  Међународни сајам туризма у Београду, који представља највећу туристичку манифестацију у региону и који се ове године одржава по 40. пут. На самом отварању штанд града Пожареваца је својом мултимедијалном презентацијом привукао знатежељне посетиоце.

Презентација Пожаревца биће одржана у петак 23. фебруара, у конференцијској сали (хала 4) Београдског сајма, од 11 до 13 часова, са посебним акцентом на јубилеје који нас очекују у овој години.

Пожаревац ове године обележава 300 година од потписивања Пожаревачког мира 1718. године, као и одржавање 55. Љубичевских коњичких игара. Такође идемо у сусрет Светском конгресу археолога, који ће се ове године одржати у археолошком налазишту Виминацијум.

Домаћин ове конференије биће градоначелник Града Пожаревца, Бане Спасовић. Присутнима ће се, са најавом 24. Лимес Конгреса, обратити и др Немања Мрђић испред Археолошког института у Београду, док ће нам о Пожаревачком миру детаљније говорити дипломирани туризмолог Јелена Миленковић, испред Народног музеја Пожаревац.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *