ПОЖАРЕВАЦ НАГРАДИО НАЈБОЉЕ (ФОТО)

 

            У великој сали пожаревачког Центра за културу организована је свечана додела награда ученицима основних и средњих школа са подручја Града Пожаревца, који су освојили једно од прва три места на међународним и републичким такмичењима. Награђени су и наставници – ментори најуспешнијих ученика.

Прву награду на међународном такмичењу освојили су ученици пожаревачке Школе за основно и средње музичко образовање „Стеван Мокрањац“ – Тара Николић и Марија Цакић, другу  Михаило Миленковић, ученик Пожаревачке гимназије, а трећу Алекса Богдановић, ученик Школе за основно и средње музичко образовање „Стеван Мокрањац“. Награде ученицима и њиховим наставницима-менторима уручио је градоначелник Пожаревца, Бане Спасовић, том приликом поручивши:

– Када одете на факултете, схватићете да сви очекују да се вратите и дате допринос развоју овог града. На нама је да обезбедимо услове да се вратите и запослите у струци и свој радни век дате граду, али, и ако одете у научне институте или велике компаније, немојте заборавити одакле сте потекли, – рекао је градоначелник.

Награде за освојено 1. место на републичким такмичењима ученицима и њиховим наставницима-менторима уручио је Бојан Илић, председник Скупштине Града Пожаревца.

За освојено друго место на републичким такмичењима, награде је уручио Милић Јовановић, заменик председника Градске Скупштине.

За освојено треће место на републичким такмичењима, награде је уручила Ана Миљанић, чланица Градског већа.

Екипне републичке награде уручио је Саша Павловић, заменик градоначелника Пожаревца.

За освојено прво место на међународном такмичењу ученик и ментор добили су по 15 хиљада, за друго 14 хиљада, а за треће 13 хиљада динара.

За прво место на републичком такмичењу ученик и ментор су награђени са по 12 хиљада, за друго 11  и за треће 10 хиљада динара.

За екипе, награде су 30, 28  и 26 хиљада динара за међународна такмичења, и 24, 22  и 20 хиљада динара за републичка такмичења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *