ПОЖАРЕВАЦ: НАЈБОЉИМ СТУДЕНТИМА 60 СТИПЕНДИЈА

Градоначелник Пожаревца, Саша Павловић, потписао је данас са студентима са територије Града Пожаревца уговоре о стипендирању. Град је за ове намене издвојио 6,5 милиона динара.

Стипендије ће,  у износу од по 10.000 динара у наредних 10 месеци, добијати 60 студената који су имали највише бодова на конкурсу расписаном 1. децембра прошле године.

У свом обраћању студентима, градоначелник Пожаревца је поручио:

            Саша Павловић

-Ви, као и сви остали који ће данас и званично постати стипендисти града, у истом тренутку постајете и својеврсни амбасадори Пожаревца и Браничевског округа. Тиме проносите добар глас о граду, својим породицама али најпре о себи и тај глас ће вас пратити током читаве ваше каријере. Не морам да вам причам о томе, јер знам да не би ни стигли довде, да не знате да се на ловорикама славе и постигнутих резултата не живи, тако да сам уверен да ће прави плодови вашег рада тек бити убрани. Ово признање које данас добијате много је више од новца. Желео бих да увек имате на уму да је то новац не Градске управе, односно неке власти, већ новац свих грађана, који сте заслужили својим знањем и залагањем. Ове године, сходно могућностима и ситуацији у којој се налазимо, одвојили смо 6,5 милиона динара за стипендије. Поред тога што је велики део прошлогодишњег буџета усмерен на борбу против COVID-a, нисмо желели да умањујемо стипендирање ученика. Нисмо желели, јер знамо да овај свет може спасити само учена младост, а неколико њених сјајних примера имамо присутних овде данас, у Градском здању, поручио је  градоначелник Саша Павловић и најавио расписивање још једног конкурса, за још петоро студената са подручја Града Пожаревца.

Додела стипендија је, због актуелне епидемиолошке ситуације, организована у три групе, уз поштовање епидемиолошких мера.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *