ПОЖАРЕВАЦ: Oбележен Светски дан деце оболеле од рака

Поводом 15. фебруара, Светског дана деце оболеле од рака, Национално удружење родитеља деце оболеле од рака – НУРДОР данас је организовало хуманитарне скупове на трговима, у главним улицама и шеталиштима у више од 40 градова широм Србије, под називом „И ја се борим“.

Манифестација је у Пожаревцу започела у подне, а нешто после 13 часова, окупљени грађани, родитељи и деца, пустили су на десетине балона  подршке за све малишане који се лече и у знак сећања на оне мале суперхероје који више нису са нама.

Један од главних циљева акције је прикупљање средстава за завршетак изградње новог дечјег хемато-онколошког одељења у Нишу. Завршетак овог пројекта од националног значаја који ће  значајно допринети побољшању услова онколошког лечења деце у целом јужном региону Србије, очекује се ове године.

Пожаревљани су данас на штанду НУРДОР-а могли да подрже акцију прикупљања средстава донацијама или куповином неког од производа које је продајавао  НУРДОР.

НУРДОР већ две године спроводи кампању „И ја се борим“ која има за циљ већу видљивост проблема малигних обољења код деце и постизање већег сензибилитета друштвене заједнице за ово питање. Кроз кампању подстичу, како појединце, тако и компаније на активно узимање учешћа у пројектима којима уолакшавају храбрим малишанима и њиховим родитељима процес лечења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *