ПОЖАРЕВАЦ: ОД СУТРА ВРТИЋИ НЕ ПРИМАЈУ НЕВАКЦИНИСАНУ ДЕЦУ!

Саопштење ПУ „Љубица Вребалов“

На основу званичног саопштења ЗЗЈЗ Пожаревац које смо добили у вези пријављивања епидемије малих богиња на територији Града Пожаревца и мера којих се морамо придржавати, ПУ „Љубица Вребалов“ Пожаревац обавештава да:

  • Родитељи деце која су у вртићу, а нису вакцинисана у складу са календаром вакцинације (нису вакцинисани против малих богиња), обавезни су да се јаве изабраном педијатру и у најкраћем року донесу потврду о извршеној вакцинацији и боравку у вртићу. Од 01.03.2018. године неће примати децу која нису вакцинисана против морбила, док не донесу потврду о извршеној имунизацији од изабраног лекара, односно педијатра да је дете здраво и уредно вакцинисано, а за децу са привременом или трајном контраиндикацијом, неопходна је потврда Стручног тима.

Према члану 32. став 2. Закона о заштити становништва од заразних болести (Сл. Гласник РС, број 15/16) стоји: „За боравак деце у предшколским и школским установама, као и у установама за смештај деце без родитељског старања, неопходно је да су испуњени услови из става 3. тачке 1 овог члана осим у случају постојања медицинске контраиндикације коју утврђује доктор медицине одговарајуће специјалности или стручни тим за контраиндикације.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *