ПОЖАРЕВАЦ: Одржан Сајам етно – пића

У Високој техничкој школи струковних студија у Пожаревцу, одржан је 10. јубиларни Сајам етно – пића и промоција презентација сирева.

Скуп је отворио директор ВШСС др Владан Ђулаковић, а ове године је наступио изузетно велики број излагача из Пожаревца, Петровца на Млави, Неготина, Кучева, Барича, Кличевца и других  места.

Стручно предавање о сиревима одржала је проф. др Снежана Јовановић, професор Пољопривредног факултета у Београду, на тему : “Традиционални бели сиреви у саламури у Србији и могућност заштите ознаке географског порекла”.

Своја искуства у производњи учесницима трибине пренео је енолог, дипл. инг. Дарко Богдановић из Винарије Радовановић у Крњеву.

Стручне аспекте технологије производње вина презентовала је профескорка пожаревачке Високе техничке школе струковних студија, др Славица Чабрило.

Учесници Етно – сајма имали су прилике да дегустирају изузетно квалитетна вина и сиреве, презентоване на данашњој манифестацији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *