ПОЖАРЕВАЦ: Окончан штрајк у Пољопривредној саветодавној и стручној служби

Саопштење за јавност

Након 128 дана штрајка, обзиром да су испуњени сви захтеви Штрајкачког одбора и већине запослених у ПССС Пожаревац, дана 27.01.2021. године донета је Одлука о прекиду штрајка.

На заједничком састанку ВД директора Бојана Стевића, новопостављене Скупштине друштва ПССС Пожаревац, Штрајкачког одбора и већине запослених који су били у штрајку, већина запослених предало је своје захтеве који су били у директној вези са доношењем одлуке за ступање у генерални штрајк.

У октобру штрајкаче подржали и пољопривредни произвођачи из Браничевског округа

Руководству фирме остављени су разумни временски рокови за њихову реализацију, а они су обећали да ће све захтеве који се односе на нормално функционисање и рад свих одељења ПССС Пожаревац реализовати у што краћем року. Када су у питању захтеви који се односе на злоупотребе положаја бивших директора Ненада Вујчића и Данета Хркаловића размотриће их са стручним лицима из тих области.

Ново руководство такође је обећало да ће повући тужбу коју је бивши директор Дане Хркаловић поднео против штрајкачког одбора, а за коју се у овом тренутку види да је беспредметна.

Штрајкачки одбор и већина запослених

ПССС Пожаревац

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *