ПОЖАРЕВАЦ: ОСУДА НАСИЉА НАД ЖЕНАМА

 

На данашњој конференцији за медије, одржаној у просторијама Српске напредне странке, представнице Уније жена и уније омладине Градског одбора Српске напредне странке Пожаревац, осуђени су напади глумца Сергеја Трифуновића на новинарку Телеграфа, и истакнуто је да се осуђује свака врста насиље са било које стране да долази.

На конференцији су говориле Марија Паповић, Весна Пејић и Тања Лончар.

                      Марија Паповић је у свом обраћању поручила:

– Сви знамо због чега смо се данас окупили овде, а то су страшне увреде гласноговорника опозиције и тзв. Савеза за Србију, не знам само за какву Србију? За Србију у којој ће жене бити омаловажаване, непоштоване, питам се само да ли се тако опходе према женама и у својој кући, породици, у свом најближем окружењу, према својим колегиницама… Сви се ми боримо за себе, за мишљење, за то да жене буде равноправне и поштоване у овом друштву, а то је политика председника Александра Вучића која се упорно провлачи, упорно подржава, која је такође јако уважена у нашем граду у којем су на великом броју јавних функција жене. Могу испред свих жена у овом граду да осудим нападе глумца Сергеја Трифуновића на новинарку Телеграфа, – поручила је Марија Паповић.

Весна Пејић је у свом обраћању истакла:

– У ситуацији када је наша држава у најгорим могућим тренуцима, када смо сви стали уз политику нашег председника, када подржавамо сваки његов корак за свакаи педаљ ове земље, наилазимо на ужасне изјаве опозиције. Политички можемо да се не сложимо и не треба да се сложимо, треба да размењујемо мишљења, али да вређамо једни друге, то није одлика чланова Српске напредне странке. Један од мојих омиљених глумаца је био и Сергеј Трифуновић, али сада, не пада ми на памет да подржим било коју његову реченицу, поготову што се он не либи да само жене из СНС-а напада. Пре неки дан напао је и своју колегиницу књижевницу Биљану Србљановић. То све говори јасно о њему да је женомрзац, да не подноси женски род и да то није особа која треба да се прати… Оно што желим да поручим глумцу: Желим му пет ћерки да има, да само једна од њих осети оно што је радио другим женама.

И Тања Лончар је у свом обраћању најоштрије осудила напад на жене, без обзира о ком виду насиља се ради, да ли је физичко, или вербално, или је то говор мржње. Поручила је:

– Србија није држава, Пожаревац није град који ће подржати насиље над женама!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *