ПОЖАРЕВАЦ: ОТВОРЕНЕ СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ

Данас су у Пожаревцу отворене Спортске игре младих.

Спортске игре младих у Пожаревцу данас је отворио градоначелник, Бане Спасовић, поручујући учесницима да је важно учествовати и добро се забавити.

– Надам се да ће те овај дух витештва пренети у своје учионице и да ће те у тим учионицама провести једно лепо детињство“ рекао је Спасовић, и додао:

– Такмичарски дан пред нама, сигуран сам, показаће да су млади Пожаревљани прави спортисти који пружају руку противнику без обзира да ли славе у победи или тугују у поразу.

Ивана Јовановић, председник Спортских игара младих Србије, уручила је градоначелнику Спасовићу златну медаљу за учествовање у овој организацији. Након тога су заједно упалили пламен Спортских игара младих.

У Спортским играма младих учествују све Основне школе са територије Града Пожаревца. Циљ Спортских игара младих Србије је окупљање што већег броја деце и младих како би они на којима свет остаје, дружењем кроз спорт и забаву, заједно са младима из региона развијали своје друштвене вредности чиме би избегли бреме данашњице која у великој мери има негативни тренд дроге, насиља и свих врста интолеранције.

Спортске игре младих највећа су манифестација за децу и омладину на овим просторима, чији је основни циљ промоција здравог начина живота и пријатељства. Већ 22. годину, основцима и средњошколцима из Републике Хрватске, 8. година из Босне и Херцеговине и 5. година из Републике Србије, Спортске игре младих омогућавају  потпуно бесплатно учествовање у такмичењима у десет спортских дисциплина, (мали фудбал, одбојка на песку, улични баскет, рукомет, одбојка, игра између две ватре, стони тенис, тенис, атлетика и шах).

Победници из Пожаревца пласираће се на државно првенство, које ће се одржати у Београду. Екипе и појединци који остваре победе на државном првенству пласираће се на регионално, које ће се одржати у Сплиту.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *