ПОЖАРЕВАЦ: Отворено 17. Бијенале „У светлости Милене“

У Галерији Милене Павловић Барили отворено је 17.  Бијенале „У светлости Милене“.

Овогодишње Бијенале одржава се на 110 година од Милениног рођења и окупило је сликаре Ану Капор, Џоју Ратковић Гавелу, Предрага Пеђу Милошевића, Матеју Милошевића, Милоша Филиповића Фићу, Владимира Пајевића, Тијану Ђоковић, Весну Моравић Балкански, Анђелу Ристић, Бојану Тривић, Владимира Дуњића, Славка Крунића, Татјану Пировић, Михајла Ђоковића Тикала, Оливеру Мајцен и Јелену Гавелу.

Гран при 17. Бијенала припао је академском сликару Владимиру Пајевићу за слику уље на платну „Предсказање“. Друга награда додељена је академском сликару Предрагу Пеђи Милошевићу за дело „Неузвраћена љубав“, a tрећа Анђели Ристић за диптих „Сновиђење“.

Првонаграђени рад „Предсказање“

Радове је оцењивао жири у саставу:   Катарина Зарић, лауреат претходног Бијенала, Наталија Симеоновић, академска сликарка и Виолета Томић, историчар уметности.

Седамнаесто Бијенале „У светлости Милене“ отворио је председник Скупштине града Пожаревца Бојан Илић, а окупљенима се обратила и управница Фондације „Миленин дом“, Љиљана Дабић:

– Као што је Даница Павловић, Миленина мајка завештала овај простор за успомену на Миленину младост и таленат, тако је и град Пожаревац ово Бијенале завештао инспирацији и таленту савремених уметника, са надом да ће Миленин живот и стваралаштво бити додатно надахнуће.

Изложба слика са 17. Бијенала у Галерији Милене Павловић Барили отворена је до 30. новембра.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *