ПОЖАРЕВАЦ ПО 9. ПУТ НАЈХУМАНИЈИ ГРАД У СРБИЈИ (ФОТО)

Институт за трансфузију крви Србије организовао је данас традиционални Новогодишњи пријем у свечаној сали Скупштине града Београда, на коме су уручена признања најуспешнијим градовима, општинама и институцијама за постигнуте резултате у области добровољног давалаштва крви у 2019. години.

                                                                      Сви данашњи добитници признања

Град Пожаревац је девети пут најхуманији град у Србији по оствареном нивоу давања крви у односу на број становника.

Специјално признање за највиши ниво културе добровољног давања крви у Републици Србији примио је градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић. Том приликом, он се захвалио Институту за трансфузију крви Србије, похвалио Организацију Црвеног крста Пожаревац, и поручио:

– Једно велико хвала упућујем свим добровољним даваоцима крви у Србији, посебно даваоцима крви у Граду Пожаревцу. Ако ово схватимо као такмичење, онда је ово најхуманије такмичење на свету – спасавање људских живота!

                                                 Бане Спасовић

На овој свечаности је уручена и Дијамантска – „Шампион солидарности“, за успешно чешће и највећи број давалаца крви у Зимској и Летњој кампањи у 2019.години.

Ови признање примио је председник Градског одбора Црвеног крста Пожаревац, Милутин Аврамовић. Захваљујући на признању, рекао је:

– Требало је времена да се попнемо на врх. Кад смо у томе успели, из године у годину тај врх превазилазимо. Ово признање је част, али и обавеза да будемо још бољи.

                                                                   Милутин Аврамовић

Златна плакета данас је уручена општини Велико Градиште. Признање је примио заменик председника општине, Слађан Марковић. Он је уз захвалност на признању, нагласио да награда припада хуманим Градиштанцима, додавши:

– Потрудићемо се да још дуго година будемо овде са вама, да задржимо ово место које имамо. Мотивација не мањка, ту су наше комшије, трудимо се да, кад порастемо, будемо – Пожаревац!

                                                                    Слађан Марковић

Спортско друштво Црвена звезда добило је специјално признање за “Црвено-белу крв” као најуспешнију добровољну акцију давања крви у историји Института за трансфузију крви Србије. Хуманитарна акција “Црвено-бела крв” ове године се одржала по 17. пут у Медија центру стадиона Рајко Митић пред меч са Јанг Бојсом. У току дводневне акције добровољног давања крви, укупно су прикупљене чак 1.488 јединица јединица крви.

Признање је примио Генерални секретар Спортског друштва Игор Милојевић.

                                                                     Игор Милојевић

Д. М.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *