POŽAREVAC: POČELA VAKCINACIJA PROTIV COVID 19

Након што је јуче у Пожаревац је јуче стигао први контингент од 3.600 кинеских вакцина за Браничевски и Подунавски округ, од чега је 900 за имунизацију грађана Пожаревца а 90 за грађане Градске општине Костолац, у Пожаревцу и Костолцу јутрос је почела вакцинација грађана.

Имунизација се у Пожаревцу обавља у Медицини рада, за особе са инвалидитетом у Дому здравља, а у Костолцу у Медицини рада Костолац.

Поводом почетка имунизације, данас се на конференцији за медије, одржаној испред зграде Медицине рада у Пожаревцу, најпре обратио градоначелник Пожаревца Саша Павловић, који је и својим личним примером показао значај и потребу имунизације и позвао грађане да се вакцинишу:

– Данас ће првих 200 суграђана лица примити прву дозу кинеске вакцине, углавном су то по приоритету старија лица. Грађани који се нису пријавили на порталу е-управе такође могу да дођу на пунктове да се вакцинишу. Call centar позива грађане који су се пријавили за вакцинацију око договора термина за вакцинацију. Позивам становништво да се пријави у што већем броју, како би смо победили ову болест и уједно помогнемо и нашим здравственим радницима који се боре већ неколико месеци уназад, – поручио је градоначелник Пожаревца.

Директорка ДЗ Пожаревац др Снежана Стојковић такође је позвала грађане да се вакцинишу и тиме дају свој допринос у борби против COVID 19.

– Имунизација здравстених радника је отпочела прошле недеље“fajzerovom” вакцином и биће настављена у наредном периоду. Вакцинисано је 93 здравствених радника из болнице, 57 из Дома здравља, радника ковид амбуланте и 24 особе из Завода за јавно задравље.  Вакцинисане су и прве 24 особе у старачком дому „Хомољски рај“. Имунизација се обавља од 8 до 15 часова на свим пунктовима, – поручила је др Стојковић.

D. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *