ПОЖАРЕВАЦ: ПОДЕЉЕНА АУТО СЕДИШТА ЗА БЕБЕ

Данас је, у холу Центра за културу у Пожаревцу, подељено 70 бесплатних ауто седишта за бебе, рођене на подручју Града Пожаревца крајем 2017. године.

Акцију води Савет за безбедност саобраћаја Града Пожаревца, ауто седишта се финансирају из дела наплаћених казни за саобраћајне прекршаје, која МУП уплаћује у Градски буџет.

По речима Бојана Илића, председника Градске Скупштине, у прошлој години је подељено око 700 ауто седишта, у шта је уложено око три милиона,  а исти износ је опредељен и за ову годину.

Драган Станојевић – Шумар, председник Градског Савета за безбедност саобраћаја, изнео је забрињавајући статистички податак: више од 70% беба на територији Града Пожаревца се превози небезбедно – у наручју или у крилу родитеља.

– Коришћењем ауто седишта, учинићете да ваше дете буде максимално безбедно у саобраћају

                  Бојан Илић

и, у случају саобраћајне незгоде, буде сачувано. Нека вам не буде тешко да потрошите пар минута док поставите ауто седиште и вашег

Драган Станојевић – Шумар

најдражег члана породице тако сачувате. Савет за безбедност Града, поред бриге за безбедност ваше деце, овим путем хоће и да финансијски помогне породицама са приновама, у жељи да нас буде што више и да будемо што безбеднији у саобраћају, – поручио је Станојевић.

 

Подели ауто седишта присуствовали су и чланови Градског већа Града Пожаревца.

Како сазнајемо, ускоро ће бити организована и подела ауто седишта за бебе рођене почетком ове године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *