ПОЖАРЕВАЦ: ПОДЕЉЕНЕ ПРВЕ ПЕНЗИОНЕРСКЕ КАРТИЦЕ

За све пензионере се уводи пензионерска картица, коју ће убудуће користити уместо пензионерског чека, а које ће им омогућавати и одређене погодности.

Пензионерске картице ће израђивати ПИО фонд и биће бесплатне.

Данас су, у свечаним салонима у Пожаревцу, уручене прве пензионерске картице Пожаревљанима, и том приликом је најављено да ће почетком априла сви нови корисници, уз решење о пензији, добити и идентификациону картицу, док ће за остале пензионере картице бити урађене и подељене до краја године.

           Бане Спасовић, градоначелник Пожаревца рекао је том приликом да очекује да, попут

Бане Спасовић

Београда, и трговачке куће које имају своје продајне објекте на подручју Пожаревца, понуде повољности власницима пензионерских картица. Истакао је да пензионери, у „трећем животном добу“, ниуком случају не смеју бити „грађани трећег реда“ јер, како је нагласио, оно што су садашњи пензионери саградили и оставили новим покољењима током протеклих 50година, тешко да ће данашње генерације моћи да саграде и оставе новим генерацијама.

         

Ивана Весић

 Ивана Весић, директорка ПИО фонда навела је да ће се картице корисницима који пензије примају преко текућих рачуна, уручивати на шалтерима ПИО фонда, а онима који пензију примају преко Поште, картице ће бити уручиване на адресу становања.

На нивоу Браничевског управног округа, који покрива ПИО фонд, биће подељено око 43.000 картица, од чега у Пожаревцу око 18.000.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *