Пожаревац полицији поклонио панцире

             Град Пожаревац донирао је је 10 панцира припадницима Полицијске управе Пожаревац. Уговор о примопредаји панцира потписали су начелник Градске управе Пожаревца Александар Симоновић и начелник ПУ Пожаревац Срђан Лазић.

Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић том приликом је подсетио да је, поред ове донације, Град прошле године, преко Савета за безбедност саобраћаја, набавио возило „Дачија“, чија је вредност била 1,5 милиона динара, које се користи при вршењу увиђаја у саобаћајним незгодама, и додао:

– Ове године је предвиђена куповина уређаја за тест дроге у вредности од 850.000 динара, затим опреме за вршење увиђаја саобраћајних незгода од 250.000 динара и информатичке опреме у вредности од 200.000 динара, а све за потребе саобраћајне полиције. Укупно ће за ове намене бити одвојено око 1.300.000 динара, – навео је Спасовић, додајући да су овогодишњим буџетом предвиђена средства у износу од 25 милиона динара за набавку специјалног возила за Ватрогасну јединицу.

Златан Светозаревић, начелник одељења полиције у Пожаревцу је рекао да полицијска професија и обављање полицијских послова свакодневно са собом носе одређене безбедносне ризике по полицијске службенике и додао да ће панцири додатно побољшати безбедност припадника полиције у Пожаревцу и Костолцу.

       

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *