ПОЖАРЕВАЦ: Повратак мото-кроса

У недељу 1. новембра, одржана је позивна motocross и atv трка на стази MX парк Буковик која се налази између села Баре и Берање, надомак Пожаревца.

Позивна трка се састојала из 9 категорија: MX65, MX85, MXS, MXB, MX3, MX1, MX2 јуниор, MX2 сениор и MXATV.

Приређен је мото спектакл са 48 такмичара из градова широм Србије. Стаза на којиј се вози трка је дуга 1425м, са 15 кривина, 8 правца и 16 скокова.

Прва места по категоријама су освојили: MX65 Вук Чајић, MX85 Реља Кузман, MXS Бранко Раданов, MXB Филип Савић, MX1 Милош Ђорђевић, MX2 јуниор Милан Вукајловић, MX2 сениор Јанко Раилић, MX3 Дејан Пауновић и MXATV Даниел Миловановић.

Пехаре су доделили директорка трке Милица Боркановић и в.д. директор Туристичке организације Пожаревца Василије Балдић.

Захваљујући овом догађају, стаза је успела да добије лиценцу да се следеће године на овом месту одржи првенство Србије у motocross/atv-у. Пожаревац је добио седму верификовану мото стазу на територији целе Републике. После 30 година ова врста спорта враћа се на територију града Пожаревца и у Браничевски округ.

Пројекат је реализован захваљујући граду Пожаревцу, који је препознао визију и мисију МК „Ватрени“, који су били покретачи формирања стазе за мото крос спорт. Велику помоћ у организацији ове манифестације је дала Туристичка организација Града Пожаревца, МСС и АМСС.

Р. Б.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *