ПОЖАРЕВАЦ: ПРОДАЈНА ИЗЛОЖБА У ЦЕНТРУ ГРАДА

Данас је у центру Пожаревца организована продајна изложба радова корисника пројекта  „Подршка успостављању дневне услуге за одрасле особе са инвалидитетом“, који спроводи Удружење за неговање здравих стилова живота „Веритас“, у партнерству са Центром за социјални рад и уз финансијску подршку Града Пожаревца. Продајна изложба се организује већ четврту годину за редом.

Сав приход са данашње продајне изложбе употребиће се за организвоање једнодневне екскурзије корисника пројекта, одраслих особа са инвалидитетом.

На тај начин, они ће ојачати своје самопоуздање кроз непосредан допринос у реализацији ове активности,  истакла је председница Удружења, Јасмина Турудић, истичући да је ово само једна од многобројних активности које ово Удружење организује.

Циљ програма подршке огледа се у  побољшању квалитета живота одраслих особа са инвалидитетом  успостављањем и развојем активности дневних услуга у локалној заједници намењених овој популацији.

Наиме, одрасле особе са инвалидитетом, старије од 30 година, нису обухваћене услугама у Центру за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју у Пожаревцу. Удружење „Веритас“ истрајава у напорима да Пожаревац обезбеди неопходне услове – просторне, техничке и кадровске, како би се успоставиле дневне услуге и за одрасле особе са инвалидитетом, којих је у Пожаревцу тренутно нешто више од 20.

Дејан Крстић, члан Градског већа задужен за невладине организације, културу и информисање, нагласио је да Град има у плану да пројекте овог Удружења подржи и у будућности.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *