ПОЖАРЕВАЦ ПРОСЛАВИО ДАН ПРОСВЕТНИХ РАДНИКА

Поводом Дана просветних радника, данас су у Пожаревцу, на пригодној свечаности у Градском здању, додељена признања запосленима за остварене резултате у васпитно – образовном раду, захвалнице сарадницима који су дали изузетан допринос у постизању укупних резултата у области образовања и Повеља за животно дело.

Добитници признања
Добитници захвалница
Повељу за животно дело је добио Видоје Вукашиновић, директор Пољопривредне школе са домом ученика „Соња Маринковић“ Пожаревац
Велиша Јоксимовић

            Велиша Јоксимовић, начелник школске управе у Пожаревцу, честитајући награђанима и свим просветним радницима Дан радника у образовању, поручио је:

 

– Ово није само признање појединцима, већ и целој нашој професији у образовању. Још је Доситеј Обрадовић рекао, да је образовање ствар најважнија на свету и да од ње зависи сва срећа и несрећа младих људи и једне државе, – поручио је Јоксимовић, подсећајући на изузетне успехе ученика пожаревачких школа на државним и међународним такмичењима, као и чињеницу да су пожаревачки средњошколци годинама први или у самом врху ранг листи при упису на бројне факултете у Србији, што сведочи да је Пожаревац веома развијена образовна средина, препознатљива на простору читаве државе.

 

Бане Спасовић

Градоначелник Пожаревца, Бане Спасовић, у свом обраћању окупљенима, поред осталог, истакао је:

– Доситеј Обрадовић је једном приликом рекао да су ситни они људи који учитељев рад за ситно сматрају. Свако ко на тај начин размишља на погрешном је путу. Поготово тако не смеју да размишљају појединци који представљају грађане и установе. Град Пожаревац је, у просвету и образовање на својој територији у протекле три године уложио 1.8 милијарди динара. Све те фасаде, клупе, табле, учионице, школске фискултурне сале, мокри чворови, наставна средства, дворишта и кровови имају за циљ само једно: да у годинама пред нама произведу још сјајних младих Пожаревљана који ће помоћи свом граду и својој земљи да настави пут напретка и модернизације. Ту је, поштовани просветни радници, ваша улога најбитнија, – поручио је Спасовић, пожелевши просветним радницима да буду боље плаћени и уважени.

 

 

 

Данашњу свечаност увеличали су својим наступом наставници и професори ОШ „Свети Сава“, „Десанка Максимовић“ и „Краљ Александар I“.

Д. М.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *