ПОЖАРЕВАЦ: СИНЂЕЛИЋЕВА ДО 20. ДЕЦЕМБРА

Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић са сарадницима обишао је радове у Синђелићевој и Улици Првог партизанског одреда у Пожаревцу. На обе локације, од лета наовамо изводе се обимни радови на подземној инфраструктури.

У Синђелићевој улици замењен је један од главних топлификационих водова у Пожаревцу, инсталација стара преко 40 година. Урађени су и бочни прикључци ка паралелној Табачкој чаршији, која ће у наредном периоду, такође, доћи на ред за темељну реконструкцију. Извршена је и замена азбестног цевовода, урађена је кишна канализација, при крају је поплочавање тротоара, постављање нове ЛЕД расвете, врше се припреме за асфалтирање. По речима надзорног органа Бобана Панића, асфалтирање Синђелићеве улице требало би да почне за десетак дана, а сви радови би по оптимистичким прогнозама Панића требало да буду готови до 20, најдаље 25. децембра.

Градоначелник је овом приликом захвалио грађанима на стрпљењу и разумевању због обимних радова у овој улици.

У плану је да Синђелићева улица касније постане двосмерна, али по отварању ће ипак остати једносмерна, док се не изврши регулација Немањине улице код мале НИС-ове пумпе, где би требало да се изгради нова раскрсница или кружни ток.  Двосмерни саобраћај у Синђелићевој један је од предуслова да се приступи трајном затварању за саобраћај Табачке чаршије и њено преуређење у пешачку зону.

Радови у ПП одреда, народски речено – на Петровачком путу, у делу улице од Чачалице до укрштања са Улицом Цане Бабовић, по прогнозама надзорног органа, требало би да се окончају до 25. децембра.

У овом делу улице рађено је ширење топлификационе мреже, кишна и фекална канализација, у току су радови на потпуној реконструкцији коловоза, предстоји нови асфалтни слој. Напоредо, гради се нов тротоар дуж ове деонице улице.

По речима градоначелника Спасовића, у овом делу града приводе се крају и радови на изради северног кишног колектора.

– То је  једна од најзначајнијих инвестиција у граду, чија је укупна вредност  између 700 и 800 милиона динара. Наредне године у Бурјану кренуће израда јужног колектора, – саопштио је Спасовић.

Иначе, за житеље овог дела Пожаревца, уз корисне подземне инсталације и коначно квалитетно урађен коловоз, посебан бенефит је изградња новог тротоара, на шта су, како је истакао и Бојан Илић, председник Скупштине града Пожаревца, грађани највише указивали.

Сазнајемо да је у изради пројекат за  изградњу нове зграде МЗ „Чачалица“, на месту претходне која је била монтажног типа, а прошле године страдала у пожару. Нови објекат би требало да да буде готов током наредне године и биће нешто већи од пређашњег. Поред просторија Месне заједнице, имаће супермаркет, апотеку и шалтер за обављање платног промета.

Д. М.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *