ПОЖАРЕВАЦ: У КОВИД БОЛНИЦИ 44 ПАЦИЈЕНТА

Према последњим подацима, пресеку стања 29. 10. 2020. у 7 сати, на Инфективном одељењу Ковид болнице Пожаревац хоспитализована су 44 пацијената, од чега је за 27 потврђена је инфекција ковид 19, за остале се чекају резултати.

Више од половине пацијената има потребу за додатним кисеоником, али нису заузета сва кисеонична места. Тренутно нема пацијената на респираторима.

Клиничка слика хоспитализованих пацијената углавном је средње тешка.

    Др Данко Николић, вд директора Опште болнице Пожаревац данас је за Браничевац и РТС изјавио:

Др Данко Николић

– Међу здравственим радницима, њих 35 је позитивно на коронавирус, још 15 контаката је на испитивању. На болничкопм лечењу у црвеној зони пожаревачке болнице тренутно је петоро здравствених радника, који су доброг општег стања.

– Имајући у виду пораст броја пацијената током предходних дана, очекујемо даље повећање броја заражених грађана. Настојимо да на сваки начин смањимо број контаката и изолујемо све оне који имају симптоме који наводе на сумњу на присуство вируса. Са повећањем броја заражених, премештамо пацијенте из одељења овог болничког блока на друга одељења. Тренутно на Инфективном одељењу са продуженом негом имамо 70 лежећих места. Тамо је постављено 6 респиратора за случај да се појаве пацијенти којима је то потребно. Наредних дана и током викенда наставићемо са премештајем пацијената на друга одељења, како би ослободили  што више простора за пријем већег броја пацијената у црвеној зони. Болница располаже са довољно особља за рад у црвеној зони.

– Истовремено, зелени део болнице ради са смањеним капацитетом, сходно ситуацији. Нормално ради Породилиште, Дијализа, Дечје одељење, Хируршка служба и Гинекологија, – нагласио је др Николић, поручујући:

– Апелујемо на грађане Браничевског округа да се придржавају свих прописаних и препоручених мера заштите, с акцентом на избегавање већих окупљања, поготово у затвореном простору. Ситуација је озбиљна и свако  опуштање могло би довести до погоршања епидемиолошке ситуације.

Д. Миленковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *