ПОЖАРЕВАЦ: У КОВИД БОЛНИЦИ 69 ПАЦИЈЕНАТА, ЗАРАЖЕНО 45 ЗДРАВСТВЕНИХ РАДНИКА

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Пожаревац, 2.11. 2020. – У ковид болници у Пожаревцу тренутно је на лечењу 69 пацијената са симптомима коронавируса, сви су из Браничевског округа. Инфекција је потврђена код више од 50 њих. Током јучерашњег дана имали смо 23 прегледа, од чега шест нових пријема на болничко лечење.

Клиничка слика ковид пацијената креће се од средње ка тешкој. Велики број њих има потребу за кисеоничком потпором. Једна особа налази се на респиратору.

Код 45 здравствених радника ПСР тестом потврђена је инфекција ковидом 19, од којих се десеторо налази на болничком лечењу.  Њихово здравствено стање је стабилно.

И даље је уочљив пораст броја инфицираних у нашем граду и целом округу. Молимо грађане да поштују све мере заштите и да не доводе у опасност од заразе ни себе ни друге. Носите маске, држите физичку дистанцу, избегавајте окупљања у затвореном простору, редовно одржавајте хигијену руку, домаћинства и пословног простора.

Апелујемо на суграђане који немају преку потребу за лакарску помоћ, да не долазе у болницу јер тако повећавају ризик од заразе, коју касније могу пренети и ближњима.

 Др Данко Никoлић, в.д. директора ОБ Пожаревац

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *