ПОЖАРЕВАЦ: Удружење Рома уручило донацију Општој болници

 

          Удружење Рома Браничевског округа данас је пожаревачкој Општој болници уручило донацију, материјал за униформе лекара и медицинског особља, два нова рачунара и штампач.

          Донација је финансирана од сакупљених чланарина Удружења Рома Браничевског округа.

            Мирослав Тодоровић, председник Удружења Рома Браничевског округа, подсећајући да је ово друга по реду донацијација болници, поручио је:

          – Изузетно смо задовољни директором и целокупним болничким особљем и, у име Рома и Ромкиња, овом донацијом се захваљујемо болници на пруженој нези у процесу опоравка и лечења наших чланова. У преговорима смо са једном међународном организацијом и, очекујемо, ускоро ћемо бити у прилици да Болници дотирамо и једно возило.

          Захваљујући се донаторима, Др Данко Николић, директор пожаревачке Опште болнице, истакао је:

            – Свима равноправно пружамо помоћ и болничку негу, драго нам је да је Удружење Рома Браничевског округа препознало потребе и труд медицинског особља пожаревачке Болнице. Ова донација ће помоћи нашим лекарима и особљу и олакшати и убрзати њихов рад, чиме ће се макар мало смањити гужве и редови пацијената који су, на жалост, велики. Већ су у функцији компјутери и штампачи из прошле донације. Добијено платно из прошле донације је употребљено за операциону салу, а две трубе белог платна које смо данас добили, искористићемо за постељину на Ортопедском одељењу. Уз велико Хвала донаторима, и овом приликом позивам све људе добре воље да се прикључе оваквим акцијама, – поручио је др Данко Николић.

Д. М.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *