ПОЖАРЕВАЦ: ВРТИЋИ УГОСТИЛИ МАМЕ И ТАТЕ (ФОТО)

 

Поводом октобра месеца правилне исхране, у Предшколској установи „Љубица Вребалов“ у Пожаревцу, данас се у свим објектима од организује се дегустација хране под називом „Маме и тате пробајте и ви шта једемо ми“.

Централни догађај одржан је у вртићу „Пчелица“. Директорка ПУ „Љубица Вребалов“, Тања Лончар, поручила је:

– Предшколска установа „Љубица Вребалов“ Пожаревац и ове године, по девети пут, организује дегустацију оброка који се припремају у нашим кухињама под називом „Маме и тате пробајте и ви шта једемо ми“.

Деца током целе године кроз разне активности уче о здравим и хранљивим намирницама у вртићу, а које су потребне за њихов правилан раст и развој. У остварењу тог циља наши најважнији партнери су родитељи. Циљ наше дегустације је да мотивишемо родитеље да примене већ постојећи начин припреме оброка и у својим породицама, као разбијање бројних предрасуда везаних за укус нових намирница које су слабије заступљене у исхрани, – рекла је Лончар, захваливши др Саши Дражиловићу, субспецијалисти здраве исхране ЗЗЈЗ Пожаревац, нутриционисти Милени Трифуновић и Маји Нешковић стручном сараднику за исхрану у ПУ „Љубица Вребалов“, на бризи о правилној исхрани деце у вртићима ове Установе.

О здравој исхрани рецитовали су предшколци, у униформама кувара.

Родитељи деце у вртићима данас су могли да пробају: пите са месом и спанаћем, пице, намаз од шаргарепе и качкаваља, ћуфте у сосу, пите од вишања, шаргарепу са млевеним месом, разне комбинације слатког и сланог пиринча, пудинге са чоколадом и медом, плазма колач са сувим грожђем.

Заинтересовани родитељи могли су да добију и рецептуру за сваки од оброка који се у вртићима спрема за њихову децу.

Малишани су зналачки одабрали оно што највише воле.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *