ПОЖАРЕВАЦ: ЗА СПОРТ 100 МИЛИОНА

Град Пожаревац је у овој години определио скоро 100 милиона динара за редовно годишње финансирање програма спортских организација и клубова, што је око 8 милиона динара више него прошле године. Овим новцем је за финансирање одобрено 68 програма.

          Саша Павловић

Саша Павловић, градоначелник Пожаревца је на конференцији за медије истакао да је до пре неколико година за спорт било издвајано 70 милиона динара, а да се сада дошло до цифре од скоро 100 милиона. Он је подсетио да локална самоуправа помаже развој спорта на више начина: кроз финансирање програма, побољшање и изградње спортске инфраструктуре, обнављање и изградње дечијих игралишта, што, иако није класичан спорт,  представља неки начин рекреације за малишане, а навео је и улагања у развој школског спорта.

Павловић је подсетио да је Град у претходном периоду издвојио значајна средства за реконструкцију спортских хала у Пожаревцу и Костолцу, као и низа спортских игралишта по селима и школама. Наставиће се финансирање пожаревачког бренда Љубичевских коњичких игара, турнира 3×3, бициклистичке трке Кроз Србију и осталих спортских манифестација, поручио је градоначелник Павловић.

                Милан Јовић

Милан Јовић, члан Градског већа задужен за спорт прецизирао је да се финансира 68 програма а да је одбијен само један, МРК „Пожаревац“, због тога што им је рачун, према подацима Народне банке Србије, у блокади дуже време. Највише средстава добио је Одбојкашки клуб „Млади радник“, 17 милиона динара, Спортском Савезу Града Пожаревца је одобрено око 13 милиона динара, а Фудбалском клубу „Млади радник 1926.“ комисија за спорт доделила је 13 милиона динара. Коњичком друштву „Кнез Михаило“ је одобрено 5,3 милиона динара, по 5 милиона динара одобрено је Кошаркашком клубу „Пожаревац“ и Женском фудбалском клубу „Пожаревац“, а Клуб малог фудбала „Пожаревац“ добио је 3 милиона динара. По први пут из буџета ће се финансирати и два нова рукометна клуба – Омладински рукометни клуб „Млади Радник“ и Рукометни клуб „Немањић“.

          Златан Костић

 

Златан Костић, председник Спортског Савеза Града Пожаревца, овом приликом  се захвалио градоначелнику и Граду на томе што су имали слуха да и у овим тешким временима не само очувају износ средстава који је издвајан за спорт, него и да га повећају. Похвале за то су стигле и са разних страна, од Олимпијског комитета Србије па до свих националних спортских савеза.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *