ПОЖАРЕВАЦ: Започет пројекат „Партнерство за праведно квалитетно образовање“.

У пожаревачком Градском здању данас је потписан Меморандум о сарадњи на реализацији пројекта „Партнерство за праведно квалитетно образовање“.

Реч је о партнерству на националном и локалном нивоу, којим се тежи пружању интегрисане подршке деци и породицима, обезбеђивању размени знања, искуства, добре праксе, као и придавању важности социјалној и образовној инкузији, посебно деци  из осетљивих друштвених група.

Пројекат „Партнерство за праведно квалитетно образовање“ реализују ЦИП – Центар за интерактивну педагогију у сарадњи са Дечијом фондацијом „Песталоци“  из Швајцарске, уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Партнери на пројекту су ОШ „Свети Сава“, ОШ „Вук Караџић“ и ОШ „Доситеј Обрадовић“ Пожаревац.

Пожаревац је град који ће у наредном периоду радити на унапређивању образовања, уписних политика, јачању капацитета националних и локалних управа, компетенцији запослених као и компетенцији родитеља. Истоветан пројекат реализује се и у Прокупљу и Шапцу.

Саша Павловић

Саша Павловић, градоначелник Пожаревца, том приликом је истакао:

– Широк је корпус деловања оних који су у овај пројекат укључени. Све карике ланца – држава, локална самоуправа, просвета, деца и родитељи постизаће боље резултате. Овај пројекат је усмерен ка будућности, а свако слово потписаног меморандума о сарадњи из угла града Пожаревца ће бити уважено и реализовано.

 

 

Александра Калезић

Александра Калезић, координаторка пројекта, нагласила је да је ово важан моменат за школе које су укључене, а најавила је и формирање се локалног тима који ће чинити представници свих релевантних институција, ради постизања квалитетног образовања за сву децу.

 

Велиша Јоксимовић, представник Школске управе Пожаревац поручио је:

Велиша Јоксимовић

– Град Пожаревац је први у Србији потписао меморандум са Центром за интерактвну педагогију, што значи да град високо цени образовање. Претходних година је Град потписао и протокол о сарадњи са Министарством о оснивању ученичких задруга, тако да је овај меморандум још један од доказа да Град предњачи у смислу образовања, не само у овом делу Србије, него у целој друштвеној заједници.

„Песталоци“ је непрофитна организација која настоји да деци и омладини омогући приступ квалитетном образовању, унапређивању интеркултуралне размене и дијалога између деце која долазе из различигих култура, говоре различитим језицима и разликују се по верској припадности.

Славица Кијевчанин, директорка  Дечије фондације “ Песталоци”, нагласила је:

Славица Кијевчанин

– Код оваквих пројеката, које реализујемо као  Фондација на сва  четири континента, веома је  важно да  имамо подршку са свих страна и свих институција и локалне заједнице јер је интегрисана подршка деци и породицама могућа само кроз заједничко деловање на свим нивоима.

Рок за реализацију пројекта је децембар 2022. године.

Учесници данашњег скупа

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *