ПОЖАРЕВАЦ: ДЕЦА ОМЕТЕНА У РАЗВОЈУ – 100 ЏАКОВА ЧЕПОВА ЗА ВРШЊАКЕ

Пожаревачки Центар за дневни боравак деце и омладине ометне у развоју у протекле три године сакупио је, и сабирном центру акције  „Чепом до осмеха“ послао, близу 100 џакова са сортираним чеповима.

Акција „Чепом до осмеха“ за циљ има прикупљање средстава за помоћ деци са инвалидитетом или неком сметњом у развоју у образовно школском процесу.

У акцији учествују сви корисници боравка, а и запослени који редовно прикупљају чепове и доносе их у боравак, где га штићеници и васпитачи Центра заједнички  разврставају по боји.

– Треба видети и доживети то усхићење и марљивост наших другара кад крене разврставање чепова, и ту срећу у њиховим очима због сазнања да макар мало помажу неком свом далеком, непознатом другару у олакшању тешкоћа које има због сметњи у развоју. У акцији нам огромну подршку дају образовне институције и друге установе у граду, као и појединци, који периодично доносе чепове у боравак. Захвалност за учешће у акцији дугујемо: Предшколској установи „Љубица Вребалов“, Друштву „Пријатељи Чачалице“, Удружењу „Веритас“, ОШ „Краљ Александар“, ОШ „Доситеј Обрадовић“, Удужењу  „8. дан“, Делта Ђенерали, а ту су и појединци: Анкица Арсић, Саша Живковић, Дивна Кецић, Јасмина Ђаловић, Зорица Милошевић, Смиља Бањац, Милица Динчић, Гордана Уремовић… Са акцијом настављамо и у току ове године и на тај начин помажемо деци са сметњама у развоју широм Србије, – каже руководилац Дневног центра, Јасмина Турудић.

Центар за дневни боравак деце и омладине ометне у развоју у Пожаревцу пружа услугу дневног боравка од 2003. године.

Услуга је доступна деци и младима од 5- 26 година живота. Дневни центар им омогућава да остану у својим породицама и тако избегну смештај у институције.

Годинама уназад, Град Пожаревац, кроз реализацију различитих пројеката, подржава активности које су усмерене ка популацији особа са инвалидитетом, којима је потребна услуга дневног боравка.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *