ПОЖАРЕВАЧКА ШКОЛА НА СЛОВЕНАЧКОМ ФЕСТИВАЛУ

Пожаревачка Основна школа „Свети Сава“ учествовала је на фестивалу „Са позорнице на позорницу“ у школи „Леон Штукељ“ у Марибору. На фестивалу су учествовале школе из Словеније, Мађарске, Украјине, Хрватске и Србије.

Пожаревљани су се представили скраћеном верзијом представе „Рибе на дрвету“, која је дочекана са великим интересовањем због теме која је заједничка за све и проблематизује поремећаје у говору и писању, као и односе у троуглу ученик – наставник – школа, где се налази и решење овог проблема.

Екипа, предвођена директорком Маргаретом Секуловић и председником српско -словеначког пријатељства Златаном Костићем, обновила је пријатељске односе са словеначким колегама и пријатељима. Школа је добила позив и за следећи фестивал, уз чврсто обећање о узвратној посети Пожаревцу.

– Ученици – глумци доживели су топлу и искрену добродошлицу наших словеначких пријатеља и вратили су се  у Пожаревац са драгоценим успоменама и искуством које ће их оплеменити и  проширити им видике, – каже директорка Основне школе “Свети Сава”, МаргаретаСекуловић.

Д. М.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *