ПОЖАРЕВАЧКИ КАРАТИСТИ ДОМИНИРАЛИ У ДЕСПОТОВЦУ

У недељу, 21. априла, у Деспотовцу је одржано Првенство Србије у организацији Срске карате Уније. Такмичење је окупило 380 учесника из 23 клуба. Карате Клуб „Пожаревац 92“ је имао представнике у свим дисциплинама и узрастним категоријама, који су на одличан начин представљали свој град.

У категорији особа са сметњама у развоју, пожаревачки малишани  су, уз подршку својих родитеља, показали да не постоје границе, док су у Хендикеп категорији дали домаћи задатак свим другим учесницима, показавши им чврстину духа и снагу своје воље и упорности.

Велики број малишана је наступио у изузетно атрактивној дисциплини „Карате Кид“ – популарном дечијем вишебоју, на коме су демонстрирали општу моторичку оспособљеност, карате технику и борбено умеће ударањем у самостојећу врећу.

У катама су одличан наступ забележили стандардно добри Ана и Петар Авдаловић, Ленка Рајић,Тодора Голубовић, Нашић, Давид Нешић, Наталија Милошевић и Јелена Велимировић,  док  су пажњу на себе скренули Љубица Николић, Душан Поповић  и Коста Тодић, освојивши медаље у веома јакој конкуренцији.

У борбама су пожаревачки сениори имали озбиљну конкуренцију која их је мотивисала да дају свој максимум. Одличне резултате су остварили Јанко Рајић, Лука Гомиршек, Марко Младеновић, Немања Чарапић и Александар Антанасијевић.

У генералном пласману Карате Клуб „Пожаревац 92“ је освојио 1. место и наставио победнички низ у све јачој конкуренцији Српске карате Уније.

За пожаревачке каратисте нема одмора, јер их већ 5. маја очекује Марковдански турнир, 12. маја наступ на престижном међународном турниру у Верони, док се за 19. мај спрема прави спектакл, Куп Пријатељства у оближњем Виминацијуму.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *