POŽAREVAČKI KOMUNALCI DOBILI NOVA VOZILA I MAŠINE

Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић, данас је са сарадницима обишао гаражу ЈКП „Комуналне службе“ Пожаревац, где су представљена нова возила, купљена средствима из градског буџета.

Реч је о новим специјалним возилима – камионима смећарима, цистернама за воду, чистилицама и усисивачима лишћа.

– Град Пожаревац издвојио 142 милиона динара за обнову основних средстава овог комуналног предузећа. Радници овог предузећа заслужују да имају овакве машине, које ће им олакшати рад, а, истовремено, надокнадиће и  број радника, који је ове године рационализован. Тиме ће реализација послова Јавног комуналном предузећу бити на још вишем нивоу, а са мањим бројем извршилаца. Ове године очекујемо  и избор извођача за радове на изградњи рециклажног центра и трансфер станице код већ постојеће санитарне депоније „Јеремијино поље“. Следеће године предстоји велика активност на реализацији наше Стратегије управљања отпадом, како на затварању постојеће санитарне депоније, а и на чишћењу дивљих депонија, које је већ започело. Постоји више од 40 дивљих депонија, од тога 25 великих. Резервисано је још око 30 милиона за додатно опремање ЈКП „Комуналне службе“. Могу слободно рећи, следећа година је година екологије у Пожаревцу, – поручио је градоначелник Спасовић.

Директор ЈКП „Комуналне службе“ Пожаревац, Слободан Јовић, истакао је да је 2018. година за ово предузеће изузетно значајна и успешна:

– Град је препознао потребу да улаже у ово комунално предузеће, како би услуге које пружамо грађанима биле још квалитетније и боље. Никад до сада у ово предузеће није уложено 142 милиона динара. Очекујемо још да нам стигне још један смећар и један ауто-подизач. Треба да стигну још две универзалне чистилице, које су иуззетно квалитетне, и, што је посебно важно, индивидуални сектор обезбедићемо са 11.000 канти за смеће, за шта је издвојено 27,5 милиона динара. Ово и овакво опремање нам ствара и обавезу да квалитет посла који радимо убудуће буде на највишем могућем нивоу, – рекао је Јовић и додао да је за уклањање дивљих депонија издвојено 18милиона динара, истичући да је пожаревачко ЈКП „Комуналне службе“ међу првих пет јавних предузећа у Србији по успешности у пословању, а и по опремљености основним средствима за рад.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *