Пожаревачкој школи Републичка награда

Школски часопис пожаревачке ОШ „Десанка Максимовић“, „Врт детињства“,  из школске 2016/2017.године,  освојио 3. награду на нивоу Републике Србије.

Квалитет часописа препознат је од Друштва за српски језик и књижевност Србије испред Министарства просвете, науке  и технолошког развоја Републике Србије.

Критеријуми који су се вредновали били су: „школски живот, праћење актуелности, слободан и креативан приступ новим темама из области културе, забавне рубрике, простор за литерарно подстицање ученика, писменост ученичких прилога, графички дизајн самог часописа“. Водило се рачуна да се  у часопису „негују све журналистичке и литерарне врсте, да постоји одговарајућа техничка опрема и солидна писменост ученичких прилога“.

Главни уредници и координатори новинарске секције су Дивна Илић, професор српског језика и књижевности и Емина Ћирковић Ивановић, професор разредне наставе.

Ученице које су  помогле у писању извештаја и прикупљању материјала су Вања Чакара и Павловић Јована, из одељења 8/3.

Поред њих, велику подршку и помоћ током целе године новинарска секција имала је од ученика који су редовно достављали своје ликовне и литерарне радове, од   учитеља и  наставника који су ажурно слали дечије радове: Радмиле Пајкић и Милене Милошевић, професора српског језика и књижевности, Добрице Јовановића, наставника историје, Наташе Радовановић и Радмиле Крстевске, педагога школе, као и од наставнице информатике, Тијане Степановић, наставница ликовне културе и штампарије „Компромис дизајн“ из Пожаревца, који су се потрудили да се сав материјал лепо графички обликује.

Велику помоћ и подршку пружио је и директор школе, Златан Радовановић.

Ова награда је још једна потврда да се дуготрајан труд и рад исплатио и да ваља веровати у оно што се ради, веле у ОШ „Десанка Макисмовић“ у Пожаревцу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *