Пожаревцу две Светосавске награде

Министар просвете, науке и технолошког развоја, Младен Шарчевић, 27. јануара уручио је у Влади Србије традиционалне Светосавске награде појединцима, установама и компанијама за изузетне резултате у области образовања и васпитања, унапређењу образовно-васпитне праксе и развоју научних и уметничких достигнућа у области образовања и васпитања.

За 2019. годину додељено је 28 Светосавских награда, међу којима су и две додељене просветним радницима из Пожаревца – учитељици Наташи Николић Гајић и Томици Стојановићу, професору физичког васпитања и спорта, који сада обавља функцију градског већника задуженог за просвету.

У образложењу награда наведено је:

Наташа Николић Гајић, учитељица, ОШ „Краљ Александар Први“, Пожаревац, за вишегодишњи допринос квалитету основног образовања и васпитања и Републици Србији.

Доприноси угледу установе у домаћим и међународним оквирима, аутор је стручних и научних радова. Покретач је различитих активности у школи. Прво председник Друштва учитеља Пожаревца, а затим и дугогодишњи председник Савеза учитеља Републике Србије где је остварила запажено ангажовање. Члан је радних група Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Завода за унапређивање образовања и васпитања и Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања у различитим областима.

Томица Стојановић, члан Градског већа за образовање Града Пожаревца, за неизмеран допринос оснивању и промовисању ученичких задруга и неговању духа ученичког задругарства.

Свој допринос унапређењу образовања и васпитања у Србији дао је као наставник физичког васпитања, директор школе „Свети владика Николај“, ватерполо тренер и члан Градског већа за образовање Града Пожаревца. Зачетник је идеје о оживљавању ученичких задруга која представља један од циљева Стратегије образовања МПНТР-а. Оснивач је прве ученичке задруге у пожаревачком крају и првог савеза ученичких задруга у Републици Србији.

Да је ово велики успех говори податак да је у претходних 20 година са територије Школске управе Пожаревац, која покрива Браничевски и Подунавски округ, било укупно 5 награђених просветних радника.

Томица Стојановић, Наташа Николић Гајић и Велиша Јоксимовић, начелник Школске управе Пожаревац

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *