POZORIŠNE SVEČANOSTI U RABROVU: PLAKETA ŽANKA STOKIĆ GLUMICI MARIJI VICKOVIĆ

U četiri dana trajanja pozorišnih svečanosti ,,Žanki u čast’’ , u organizaciji Udruženja građana ,,Žanka Stokić’’ iz Rabrovo, a pod pokroviteljstvom opštine Kučevo, u Rabrovu odigrane su četiri pozorišne predstave, predstavljen je roman mladog književnika Filipa Grbića, otvorena izlozba slika ,,Velikani srpskog pozorišta’’ i zabeležena je velika poseta i dobra organizacija ove tradicionalne 17. po redu kulturne manifestacije ,,Žanki u čast’’ posvećene našoj  najpoznatijoj glumici u Srbiji između dva svetska rata.

Prvog dana pozorišnih svečanosti u ovom pečkom naselju otvorena je stalna postavka slika „Velikani srpskog pozorišta“ u maloj sali Doma kulture, na kojoj  je izloženo  ukupno 44 od 96  radova pristiglih na konkurs.

Konkurs su  raspisali Udruženje građana „Žanka Stokić“, Mesna zajednica Rabrovo i Centar za kulturu Kučevo, a  pod pokroviteljstvom opštine Kučevo.

Katarina Radivojević u predstavi ,,Pogledi“)

Manifestacija je započeta pozorišnom predstavom „Pogledi“, koja je rađena u produkciji „Artepunkt“ Beograd,  po tekstu Gorana Milenkovića, a u režiji Maje Maletković. Uloge su tumačile Katarina Radivojević, Jelena Gavrilović i Nada Macanković.

(Iz predstave bračni prevrtljivci)

U petak, drugog dana „Žankinih dana“, u Rabrovu umesto najavljene pozorišne predstave ,,Istočni anđeo“ Ljiljane Lašić, izvedena je predstava ,,Bračni prevrtljivci’’, komedija koju je režirao Cile Neimarević, po motivima popularnog filma ,,Klub prvih žena“. Igrali su Olga Odalović, Sonja Knežević i Miloš Đorđević.


(Iz predstave ,,Pošteni provalnik“)

Trećeg dana predstavljen je roman „Prelest“ autora Filipa Grbića, a potom je odigrana pozorišna predstava „Pošteni provalnik“ pozorišta „Boško Buha“ iz Beograda, rađena po tekstu  Daria Foa, a u režiji Milana Karadžića. U predstavi su igrali: Aleksandar Radojičić, Katarina Marković, Viktor Savić, Borka Tomović, Aleksandra Tomić, Nemanja Oliverić i specijalni gost Zoran Cvijanović.


(Iz pozorišne predstave ,,Indigo“)
Manifestaciju je zatvorila  pozorišna pradstava „Indigo“, „Zvezdara teatra“ iz Beograda i „Smart“ studija, rađena po tekstu Duška Premovića, u režiji Branislava Lečića. Uloge su tumačili: Danica Maksimović, Marija Vicković i Branislav Lečić.Prema oceni članova Umetničkog saveta u sastavu: Ljiljana Jović, diplomirana istoričarka umetnosti, Bojan  Veljković, magistar primenjenih umetnosti i Aleksandar Stanković, profesor srpskog jezika i književnosti, Plaketa „Žanka Stokić“ za najbolje glumačko ostvarenje sedamnaestih pozorišnih svečanosti „Žanki u čast“, pripala je glumici Mariji Vicković za ulogu Bele u predstavi „Indigo“ u produkciji „Smart“ studija i pozorišta „ Zvezdara teatar“ iz Beograda.
Plaketa „Žanka Stokić“ biće uručena ovogodišnjem lаureatu na narednom izvođenju predstave „Indigo“.


Lj. N.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *