PREOKRET U ISTRAZI UBISTVA U KUČEVU: SREĆKA UBIO SIN?

 

IZVOR:TPKNEWS

Istraga o ubistvu Srećka Ljubenovića, koje se dogodilo pre pet godina, a čiji su posmrtni ostaci nađeni zakopani pre nekoliko dana, dobila je neočekivani preokret.

Iako je Sonja Lj. (48) u izjavi datoj pred policijom, priznala da je pre pet godina ubila svog supruga Srećka Ljubenovića (38), požarevačko Više tužilaštvo prilikom suočavanja sa starijim sinom Aleksandrom Ljubenovićem (24), koji je u vreme ubistva imao 19 godina, utvrdila da Sonja Lj. nije ubila supruga, niti je bilo kako učestvovala u tom ubistvu, sem što je pomogla sinu da se reše tela.

U jednom trenutku, Aleksandar prilikom saslušanja i suočenja sa majkom, ne mogavši više da izdrži psihološki pritisak, rekao je da je on pištoljem usmrtio svog oca, i detaljno opisao taj događaj, rečeno nam je u Višem tužilaštvu u Požarevcu.

Kada se saznalo gde je pokopan Srećko, Aleksandrova majka prilikom iskopavanja ostataka svoga muža, prisutnim policajcima je, želeći, da zaštiti svoga starijeg sina, priznala da je ona ubila Srećka, što je ponovila i u izjavi datoj u policiji. Više tužilaštvo je zbog toga pokrenulo istragu, podnevši krivičnu prijavu za ubistvo protiv Aleksandra Ljubenovića.

Kuća u kojoj je Srećko ubijen

Aleksandrova majka je puštena na slobodu i protiv nje neće se voditi nikakav postupak, iako je prikrila ubistvo supruga i pomogla sinu da sakriju telo, zbog toga što po zakonu bliski članovi porodice ne odgovaraju za ova dela, jer se u takvim trenucima nalaze pod posebnim psihološkim uticajem.

Ni Aleksandrov brat neće odgovarati, mada je on od svog druga nabavio pištolj kojim je ubijen njihov otac, pošto je u trenutku ubistva imao samo 13 godina i kao takav oslobođen je svakog odgovorstva.

Dvojica blago retardiranih meštana Kučeva, koji su odneli i zakopali Srećkovo telo, puštena su na slobodu i protiv njih neće se voditi postupak, jer je utvrđeno da nisu znali koga zakopavaju.

M.V.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *