PRETNJE NOVINARU POLICIJA PROCESUIRALA: Požarevačka policija novinaru Momčilu Veljkoviću pruža punu zaštitu

Požarevačka policija u ponedeljak ujutru od novinara više dnevnih listova i portala, Momčila Veljkovića uzela je izjavu povodom pretnji koje mu je uputio član požarevačkog Gradskog veća Ivan Jović u restoranu Izvor, gde se odvijala proslava nakon manifestacije „lov na Moravskog šakala“.

Veljković kaže da načelnik PU „Požarevac“ Srđan Lazić bio izuzetno operativan povodom njegovog slučaja.

– Ja sam se ujutro čuo sa načelnikom Lazićem i obavestio ga o pretnji koje su mi upućene. On me je pozvao da odmeh dođem kod njega u kabinet, što sam i učinio. Čim sam došao primio me je i pozvao svoje kolege operativce. Rekao mi je da im dam izjavu povodom toga, kako bi se prijava procesuirala pred nadležnim tužilaštvom. Ujedno mi je od strane policije ponudio, kako meni, tako i mojoj porodici punu zaštitu, zašta sam mu neizmerno zahvalan. Nakon toga inspektoru policije dao sam izjavu, o čemu je napravljena službena beleška – kaže Veljković, sa puno reči hvale požarevačkoj policiji povodom njihove profesionalnosti i operativnosti.

U službenoj belešci, u kojoj smo imali uvid, navodi se da je u nedelju, nešto posle 14 časova, u restoranu Izvor u Požarevcu član Gradskog veća, Ivan Jović prišao stolu gde je Veljković sedeo sa svojom suprugom i venčanom kumom na proslavi manifestacije „lov na Moravskog šakala“. – Za istim stolom sedelo je još desetak lovaca. Ja sam na toj manifestaciji prisustvovao kao novinar, gde sam pravio reportažu o toj manifestaciji. Jedan deo mog novinarskog zadatka je i fotografisanje uglednih zvanica. Tako sam napravio par snimaka sa Ivanom Jovićem i njegovim kolegom iz Veća, Mlađanom Nikolićem, čiju bi fotografiju objavio u reportažu po nazivom: Ugledne zvanice gosti manifestacije – piše u službenoj belešci, gde se dodaje da je Jović, kada je ugledao da je fotografisan od strane Veljkovića prišao njegovom stolu i obratio mu se rečima: – Obriši te slike što si slikao, gde se ja nalazim, kako ti ih ne bi ja brisao. Ako ih ne obrišeš videćeš šta može da te snađe. Razgovaraćemo mi još za sve ono što si mi uradio, i na tome neće da se završi –. Prema Veljkovićevim rečima u belešci, on mu je rekao da samo radi svoj posao i da ni po koju cenu neće da obriše fotografije, našta mu je ovaj odgovorio da hoće i strljajući ga pogledom otišao. Dalje u službenoj belešci piše: – Ovu situaciju pratile su moja supruga i kuma i zbog toga su bile veoma uznemirene. Ja sam im objasnio o čemu se radi, kako bi se smirile. Ja sam ove pretnje shvatio veoma ozbiljno po svoju bezbednost i bezbednost članova porodice, pa sam o svemu tome obavestio svoje urednike, na šta su mi oni rekli da im pošaljem opis događaja, kako bi napravili tekst o tome i objavili. Ujedno su mi rekli da slučaj prijavim policiji –.

Veljković je u svojoj izjavi datoj policiji naveo da razlog upućivanja pretnji od strane Jovića leži u tome što je nedavno u medijima za koje radi objavio tekst o podnešenoj krivičnoj prijavi od strane grupe građana, gde se Jović sumnjiči da je počinio krivična dela lažnog predstavljanja i falsifikovanja službenih isprava.

Veljković je u svojoj izjavi datoj policiji naveo da razlog upućivanja pretnji od strane Jovića leži u tome što je nedavno u medijima za koje radi objavio tekst o podnešenoj krivičnoj prijavi od strane grupe građana, gde se Jović sumnjiči da je počinio krivična dela lažnog predstavljanja i falsifikovanja službenih isprava.

Opširnije na http://www.tpknews.com/pretnje-novinaru-policija-procesuirala-pozarevacka-policija-novinaru-momcilu-veljkovicu-pruza-punu-zastitu/#sthash.hK3QKZOY.5fUClT0m.dpbs

 

Преузето са: tpknews.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *