Пријем за одликоване Пожаревљане

Градоначелник  Града Пожаревца Саша Павловић, заједно са председником Скупштине Града Пожаревца Предрагом Мијатовићем, организовао је пријем за здравствене раднике и установе са подручја Града Пожаревца, добитнике одликовања од председника Србије Александра Вучића, поводом Дана примирја у Првом светском рату и Дана државности-Сретења: за др Весну Филиповић, инфектолога Опште болнице Пожаревац, која је одликована за Сретење, медицинског техничара КБЦ „Звездара“ Душана Јовичића, одликованoг за Дан примирја, представнике ОШ „Милош Савић“ из Лучице и медицинског техничара који ради у болници у Петровцу на Млави Ивана Ранђеловића.

Саша Павловић, градоначелник Пожаревца, том приликом је поручио:

– Труд и достигнућа оних који их добијају увек пронађу пут до сјајних плакета, повеља и медаља. То је само један од начина да вам ми, грађани, кажемо једно велико хвала, али и искажемо дивљење за оно што сте учинили. Овим пријемом у част наших Пожаревљана, објединили смо два важна догађаја наше Србије, а то је 11. новембар, Дан примирја у Првом светском рату и Дан државности Србије. Њихове заслуге нису само један посебан догађај, већ скуп подвига који су довели до тога да се град дичи њима. Сви ви, драге даме и господо награђени, остаћете упамћени у годинама пред нама као они који својим примером показују како се подиже углед свог града, али пре тога углед своје породице, својих предака и свог потомства.

У име награђених, захвалила се др Весна Филиповић инфектолог Опште болнице Пожаревац, истакавши да су добијена одликовања резултат тимског рада.

Д. М.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *