Pritvoren pucač koji je iz gasnog poluautomatskog pištolja pogodio tri automobila

Protiv Petra P. (32) iz Požarevca, određen je pritvor od 30 dana jer je u subotu uveče izvršio krivična dela ugrožavanje sigurnosti, izazivanje opšte opasnosti i ometanje službenih lica u vršenju dužnosti.

Oštećeni auto Gradske uprave Požarevac

Njemu je Osnovni sud odredio pritvor, na predlog Osnovnog tužilaštva, kako ne bi uticao na svedoke i kako ne bi ponovio krivično delo. Narednih dana uslediće istraga o ovom slučaju, kako bi se utvrdile sve činjenice.

Osumnjičeni se tereti da je u subotu uveče iz gasnog pištolja, iz svog dvorišta u Ratarskoj ulici, ispalio pet projektila i tom prilikom pogodio nekoliko auta, među kojima i auto Gradske uprave, kojim je upravljao Dragan Kostić, pomoćnik gradonačelnika. Na saslušanju, osunjičeni je tvrdio da je pucao na pse lutalice i na komšijske pse, jer ga uznemiravaju lajanjem.

Inače, on je od ranije poznat organima gonjenja, jer je osuđivan za krađe, teške krađe, učešće u tuči i nanošenje povreda drugim licima. Gasni pištolj koji mu je oduzet pripada poluautomtskom oružju i njegovo posedovanje zakonom je zabranjeno. Prilikom hapšenja, on je pružao otpor policiji, pa je i zbog toga dobio krivičnu prijavu.

Opširnije OVDE.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *