ПРОСЛАВЉЕНО 50 ГОДИНА ПОЖАРЕВАЧКОГ ДОМА ЗДРАВЉА

 

Данас је у пожаревачком градском здању Свечаном академијом прослављен јубилеј, 50 година постојања и рада Дома здравља Пожаревац.

Пријему су, поред радника Дома здравља, присуствовали владика Браничевске епархије др Игнатије, градоначелник Пожаревца Бане Спасовић и председник Скупштине Града Бојан Илић са сарадницима, директори јавних предузећа и установа републичког и локалног карактера и друге званице.

 

У свом обраћању, директорка Дома здравља Пожаревац, др Снежана Стојковић, истакла је да се, поред прославе 50 година рада Дома здравља, слави и 90 година примарне здравствене заштите у граду:

– За нама су деценије рада у тешким условима, деценије развоја примарне здравствене заштите, стицања поверења између пацијената и лекара. Мисија и визија Дома здравбља нас обавезују да и у наредном периоду наставимо да радимо квалитетно и посвећено. Пред нама су деценије савесног и посвећеног рада,  да оправдамо стечено поверење и пружамо још квалитетнију здравствену заштиту нашим суграђанима. Здравље будућих генерација биће наш успех, – поручила је директорка Дома здеравља, напоменувши да Дом здравља Пожаревац у потпуности пружа здравствену заштиту за преко 80.000 становника са територије Пожаревца и Костолца и постао је акредитована здравствена установа до децембра 2023. године.

 

 

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић,  честитајући запосленима на овом великом и значајном јубилеју, поред осталог, поручио је:

– Овај град, као и сваки други на свету, чине посебним и значајним управо његови грађани. Те људе покреће и одржава добро здраље које је у домену вашег деловањаи бриге. У изреку да здрав човек има милион жеља, а болестан само једну – да оздрави, многи поверују тек када се суоче са неком болешћу. Зато је ваша мисија посебна, Као представник примарног нивоа здравствене заштите први сте бедем за помоћ, али и дијагностику што вас чини много важнијим у медицинској хијерархији него што део јавности сматра.  Уколико су последњи трендови бриге о здрављу Светске здравствене организације усмерени на јачању превентиве, то је и ваша улога у тој медицинској хијерархији убедљиво на првом месту, – поручио је Спасовић, подсетивши да предстоји скора темељна адаптација и реконструкција зграде Дома здравља Пожаревац.

 

 

На данашњој свечности, директорка Дома здравља уручила је захвалнице институцијама које су пружале подршку овој установи у претходних педесет година.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *