РАБРОВО: ПРОСЛАВЉЕН 176. РОЂЕНДАН ШКОЛЕ

Основна школа „Милутин Миланковић“ Раброво прославила је 176. рођендан Свечаном академијом, одржаном у сеоском Дому културе.

Након Школске химне, у извођењу ученичког хора, окупљенима се обратио директор школе, Владимир Тодосијевић, посебно истичући:

– Током година, школа се мењала изгледом и од рачунаљке  са 100 дрвених куглица дошло се до мултимедијалне интерактивне наставе. Основна школа „Милутин Миланковић“ је савремена установа  са опремљеним кабинетима и едукованим наставним кадром, спремна да испуни све захтеве и стандарде образовно-васпитног рада.

Образовање које траје 176 година, све промене и прилагођавања потребама средине у којој школа постоји – засигурно води остварењу постављеног циља – да из наше школе ученици излазе као примерни, културни и образовани млади људи, спремни за наставак школовања и за активно укључивање у живот заједнице којој припадају.

Владимир Тодосијевић

Основна школа у Раброву је дала огроман допринос у вршењу своје просветне и културне мисије, не само у локалној заједници, него и шире. У њеном летопису остале су и остајаће драгоцене поруке и богата педагошка искуства будућим генерацијама наставника и ученика. Само оно што је добро прихваћено је у овој школи као традиција. Из њених клупа стасали су многи уважени и цењени људи  који су сада темељ наше земље.

Наравно, сви резултати и успеси  не би били могући да школа нема помоћ, разумевање и сарадњу са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, као и општине на челу са председником општине Владимиром Стојановићем, коме се овом приликом посебно захваљујем на поклону за дан школе, а то је једна од најквалитетнијих интерактивних табли на нашем тржишту. Председник општине је дошао на одличну идеју да свакој школи на подручју наше општине на Дан школе поклони једну интерактивну таблу којом ће се значајно унапредити образовно – васпитни процес. Велику захвалност дугујемо и члану општинског већа, Зорану Кузмановићу, који је заједно са председником општине допринео да од Министарства државне управе и локалне самоуправе наша школа добије 8.500.000 динара за реновирање, – истакао је директор Тодосијевић.

 Награђени ученици ОШ „Милутин Миланковић“ Раброво

Ученици ове школе постигли су значајне успехе на свим нивоима такмичења у организацији Министарства просвете, науке и технолошког развоја, као и на многобројним манифестацијама у организацији других јавних установа, у спорту, а показали су се и на хуманитарним манифестацијама где су показали своју праву величину. На овој свечаности су им уручене

Јелена Ковачевић

награде и признања, а посебно је награђена Јелена Ковачевић, ученик генерације ОШ „Милутин Миланковић“ у Раброву.

Иначе, ову школу поред основаца из Раброва, похађају и ученици из Клења, Мустапића, Вуковића, Миљевића и Мишљеновца.

 

 

 

 

 

У другом делу Академије, изведен је богат културно-уметнички програм ученика, под слоганом „Све боје љубави“.

Академији су, поред осталих, присуствовали: председник општине Кучево Владимир Стојановић са сарадницима, испред УГ „Милутин Миланковић“ мр Славко Максимовић са сарадницима, директори основних и средњих школа из општине и Браничевског округа, представници месне заједнице, бивши ученици и радници школе, ђачки родитељи, пријатељи школе и други гости.

Посебан значај прослави годишњице ове школе дале су својим присуством председница Републичког одбора Синдиката образовања Србије Валентина Илић и председница Регионалног одбора Синдиката образовања Србије Маргита Петковић, са сарадницима.

Д. Миленковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *