РЕНОВИРАНА ФИСКУЛТУРНА САЛА У ТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ „НИКОЛА ТЕСЛА“ У КОСТОЛЦУ

            Новоуређена фискултурна сала

Данас је у Техничкој школи са домом ученика „Никола Тесла“ у Костолцу, свечаним пресецањем врпце, предата на употребу реновирана фискултурна сала, у којој је уграђен нови паркет, вредан 2,3 милиона динара.

Врпцу су, у присуству представника Града и Градске општине Костолац, пресекли градоначелник Пожаревца Бане Спасовић, председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски и директор Техничке школе у Костолцу Горан Несторовић.

Град Пожаревац је у овој школи финансирао систем за аутоматску дојаву пожара са 2,33 милиона динара,  панелна врата у школској радионици 500.000, а за паркет у фускултурној сали, урађен је у складу са ФИБА стандардима, са 2,38 милиона динара.

Систем за дојаву пожара

Упоредо са реконструкцијом сале за физичко васпитање, Техничка школа је сопственим средствима опремила модерну теретану.

Горан Несторовић, директор школе, изразио је посебну захвалност локалној самоуправи на челу са градончелником Банетом Спасовићем, додавши да је, поред 800 ученика, на сталном боравку у Дому ученика и 60 средњошколаца који имају потребу да им се обезбеде  квалитетни и здрави услови за живот.

Овом приликом, градоначелник Спасовић најавио је да ће идуће године ова школа добити нову термоизолациону фасаду, за ште ће се пројекат урадити до краја текуће године. Тиме би се, како је навео, са око 80% обавила целокупна реконструкција школске зграде.

Практична настава у Техничкој школи

Техничка школа са домом ученика „Никола Тесла“ сутра прославља годишњицу постојања, свечаном академијом у костолачком Дому културе.

Д. М.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *