САОПШТЕЊЕ ДЈБ ПОЖАРЕВАЦ: ОСУЂУЈЕМО НАСИЉЕ!

У нашу редакцију стигло је следеће саопштење:

Удружење “ Доста је било “ канцеларија Пожаревац ул Немањина бр. 15 12000 Пожаревац 012 / 716-00-42

ел. пошта: pozarevac@dostajebilo.rs

Поводом претњи новинару Момчилу Вељковићу од стране члана градског већа Ивана Јовића

Градски Одбор Покрета „Доста је било“ Пожаревац издаје следеће

Саопштење

Медији у савременом и демократском друштву су ослонац демократије и транспарентности, контролори власти и глас јавности. Свако, па и најмање прозивање новинара је недопустиво. Претње од носилаца јавних функција, изговорене или написане, пре свега заслужују кривичну пријаву а потом и оштру осуду јавности до оставке оног који је те претње изнео.

Сведоци смо да у минулим годинама имамо поларизацију медија, на провладине и оне друге који нестају и има их у траговима данас на медијској сцени Србије. Зато овакав чин члана ГВ Пожаревца Ивана Јовића није изненађење већ резултат који се очекивао после свега што се ради на слабљењу медија и његовог утицаја. На конкурсима за суфинансирање пројеката у области информисања пролазе и највећа средства добијају подобни, „наши“ медији. Притиснути немаштином и кризом која захвата све поре друштва уредници и директори гласила принуђени су да зарад сопственог опстанка и намирења пристају на „дилове“ ми вама паре ви о нама све најлепше. И тако годинама имамо гласила која кад читате, гледате, слушате, имате утисак да живите у Норвешкој а не у Србији, Пожаревцу.

Новинар Момчило Вељковић се осмелио и написао да Иван Јовић члан Градског Већа нема диплому испод титуле са којом се потписује. Очигледно је да је у току борба унутар СНС за превласт у начелству, искуство говори да овакве работе никад не испливају пред новинаре саме од себе и случајно. Информација је процурела и шири се. Шта ће још исцурети читаћемо, слушати и гледати , о томе неко мора да извештава осим ако не буде плаћен да не ради свој посао.

Цивилизовано друштво смо тек када мирним путем будемо решавали сукобе и сучељавали мишљења. Доста је било насиља! ДЈБ осуђује свако насиље како над новинарима тако и над носиоцима јавних функција. Слобода говора и јавног наступа је императив ако желимо демократизацију друштва.

Доста је било!

ОО ДЈБ Пожаревац

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *