SAOPŠTENJE POŽAREVAČKE BOLNICE

Од 40 тестираних здравствених радника Опште болнице Пожаревац, само код једног медицинског техничара је потврђен вирус ковид 19, док је 39 негативно. Међу тестиранима је било осам лекара и 32 медицинска радника. Сви наши запослени код којих није утврђено присуство вируса, у складу са својим распоредомпостепено се враћају на своје радне задатке, док ће инфицирани колега, који се добро осећа, бити упућен у једну од привремених болница где се смештају пацијенти са лакшом клиничком сликом.

Морамо да нагласимо да је колега четири недеље провео у самоизолацији, те да није имао никакав контакт са оболелом пацијенткињом која је у међувремену преминула, а због чега су и остале колеге тестиране и биле у самоизолацији. Зато можемо претпоставити да се није заразио у болници.

Овако велики број здравствених радника негативних на вирус, за нас је потврда да смо  поступали у складу са препорученим мерама Министарства здравља и Владе Србије, које смо од првог дана доследно примењивали,  те да није било пропуста у заштити наших запослених и пацијената.

Како су се претходних дана у јавности шириле дезинформације у вези са Општом болницом Пожаревац, дужни смо да грађанима кажемо да наша установа има довољно заштитних средстава и опреме – маски, рукавица, визира, наочара, заштитних одела, дезинфицијената. Сви здравствени радници, као и запослени у немедицинским службама, у обавези су да редовно користе неопходну заштитну опрему, што и чине, а појачана заштита уведена је за све који раде са оболелима и лицима за које се сумња да су инфицирана.

Грађани морају да знају да сви запослени, нарочито лекари и медицинско особље, свакодневно улажу велике напоре у збрињавању свих пацијената, несебично и храбро се излажући опасности. У ситуацији када епидемија узима маха, није нимало лако на првој борбеној линији, где и најмања грешка може бити кобна, зато молимо за разумевање и подршку.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *