САОПШТЕЊЕ ПОЖАРЕВАЧКЕ КОВИД БОЛНИЦЕ: ХОСПИТАЛИЗОВАНО 55 ПАЦИЈЕНАТА

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Општа болница Пожаревац, према одлуци Министарства здравља, од јутрос је Kовид болница за све оболеле из Србије. У ту сврху обезбедили смо 230 болничких постеља на инфeктивном и интерном одељењу који су стриктно одвојени као „црвена зона“ и потпуно су физички засебне целине од тзв „зелене зоне“ где се наставља несметан рад са смањеним капацитетом. Ако се укаже потреба постоји могућност проширења капацитета за још 10 – 15 кревета за Kовид пацијенте.

До данас у подне у „црвеној зони“ ОБ Пожаревац је хоспитализовано укупно 55 пацијената, 46 из Браничевског округа и девет из других градова, углавном из Београда. Од укупног броја, 25 су позитвни на Kоронавирус, док су остали тестирани и очекују се резултати. Сви имају симптоме који могу указати на присуство вируса.

У нашој болници на лечењу ће бити само оболели са средњом и лакшом клиничком сликом, код којих не постоји потреба за прикључивање на респиратор, док се тежи случајеви лече у Београду.

Истичемо да је повећан број  хоспитализованих грађана Браничевског округа са симптомима Kоронавируса . У последњих пет дана  прима се у просеку по десет пацијената из нашег округа, због чега саветујемо опрез и примену свих прописаних мера заштите.

У складу са одлуком министра здравља, Општа болница Пожаревац ће медијима достављати извештаје о свакој битној промени броја оболелих и хоспитализованих пацијената, како би јавност била благовремено и истинито информисана.

др Данко Николић

в.д.директора ОБ Пожаревац

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *