СУТРА НА ПОЖАРЕВАЧКОМ ХИПОДРОМУ: ГАЛОПЕРИ ТРЧЕ ЗА ПЕХАР ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

ЧЕТВРТИ  ТРКАЧКИ САСТАНАК НА ХИПОДОМУ У ПОЖАРЕВЦУ

У недељу 11 августа  2019 на пожаревачком хиподрому одржава се Четврти трчаки дан у организацији КК „Кнез Михаило“, а под покровитељством Града Пожаревца.На програму ЈЕ седам трка, четири касачке и три глаопске. Главна трка дана је галопска трка „Пехар Председника Републике“ на 2.400 метара са наградним фондом од 800.000 динара. Груп -1 у коме се надмећу грла енглеске пунокрвне расе од три године и старија. Ова трка  је од посебног значаја и по други пут се одржава у Пожаревцу.

Уписнао је седам грла.Међу њима су: First Thought (GB) освајач 97 српског галопског дербија и  Jaafy (IRE) освјача 94  српског галопског дербија. Ту су и Rhett Butler (IRE) освајач Купа Љубичева и  Lullaby (GER) победник трке „Тина.“

На програму су још две галопске трке: “Ђенерал Илија Гојковић“ (Хандикап 3) за сва грла од три године и старија, на дистанци од 1.300 метара, у којој стартује 12 грла. Галопска трка „Кнез Михаило (Категорија 1) за сва грла од три године и старија на 1.600 метара, а уписано је 9 грла.

Касачи ће се надметати у тркама: “Пожаревац“ (брза партија),“Морава“, “Браничево“ и “Стиг“и све су на истој дистанци, дугој 1.600 метара.

У оквиру овог Четрвтог пожаревачког тркачког дана, на програму су и квалификације  за Љубичевски коњички вишебој. Пријављено је 12 такмичара, од којих ће 10 најуспешнијих стећи право такмичења за титулу витеза на полуфиналу 56. ЉКИ.

Сатница: 15:00 Касачка „Морава“,

15:30 галопска „Ђенерал Илија Гојковић“,

16:00 касачка „Браничево“,

16:30 галопска „Кнез Михаило“,

17:00 касачка „Стиг“,

17:30 галоска трка дана „Пехар Председника Републике“

18:00 касачка „Пожаревац“.

Улаз се не наплаћује.

Текст и фото: Р. Сандић   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *