ШВЕРЦОВАО У КОМБИЈУ 18 МИГРАНАТА

Милану Ђурићу из Младеновца изречена је једногодишња казна кућног затвора, уз електронски надзор, због сумње да је у у суботу, рано ујутру, шверцовао 18 миграната пристиглих из Румуније.

Ова пресуда донета је на основу споразума са осумњиченим, након што је признао кривично дело за које се терети. Он је ухапшен у раним јутарњим сатима, око 2.30, у селу Шувајић, где га је полиција зауставила у комбију београдских регистрација, изнајмљеног од рент-а-кара.

У возилу је пронађено 18 лица без докумената, за које се сумња да су мигранти из арапских земаља. Пронађени су и чамац на надувавање и пента, па се сумња да су мигранти у Србију стигли чамцем преко Дунава из Румуније, и онда кренули за Београд.

Осумњиченом возачу комбија, који је незапослен и отац троје малолетне деце, након хапшења је одређено полицијско задржавање до 48 сати, док су мигранти преузети од стране полицијског одељења надлежног за странце, које ће их, после утврђивања индентитета, упутити у центар за мигранте.

Комби у којем је осуђени превозио мигранте, као и чамац и пента, полиција је запленила, јер се ради о средствима извршења кривичног дела.

Г.В.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *